Gratis Ademvideo’s en Zangvideo’s

“Zingen is leuk. Spelen met je stem is leuk. Ik heb verschillende series video’s voor je gemaakt die je helpen om nòg meer plezier te beleven aan je stem. Oefeningen, meditaties en improvisaties. Om thuis mee te werken in je vertrouwde omgeving op je eigen tijd en zonder pottenkijkers….

Set 1 Ontspanningsoefeningen
Als je ontspannen bent, kun je beter ademen en klink je stem beter. Je zit lekkerder in je vel, je raakt minder snel gestresst. Deze 5 video’s helpen je op weg.
Bestel de video's hier

Set 2 Klankmeditaties
Klankmeditaties zijn er om meer vanuit je innerlijk klank te beleven. Eerst zingen we een klank in stilte, vervolgens laten we deze klinken met de stem. Vijf klankmeditaties, ingeleid met enkele korte oefeningen om de klank intenser in je lichaam te beleven. Je stem klink ‘vanzelfsprekend’.
Bestel de video's hier

Set 3 Ademoefeningen
Ademoefeningen maken het ademen makkelijker. De adem vanzelf laten komen in plaats van adem ‘halen’ scheelt een hoop energie. Bovendien klinkt je stem beter wanneer je adem goed zit. Het geeft je meer energie en je voelt je ruimer. Vijf ingangen om je adem de ruimte te geven.
Bestel de video's hier

Set 4 Stemoefeningen
Stemoefeningen laten je direct met je stem werken, waardoor je klank voller wordt, beter hoorbaar en expressiever, zonder meer kracht te zetten, maar juist door de klank niet meer in te houden. Vijf manieren om je stem beter te laten klinken.
Bestel de video's hier

Set 5 Improvisaties
Improvisaties zijn voor veel mensen heel spannend: niemand zegt je wat je moet doen, het staat niet op papier. Deze simpele improvisaties helpen om vrijer te worden met je stem. Het maakt je ook vrijer in je expressie als je (daarna) een bestaand lied zingt. Vijf keer ‘spelen met je stem’.
Bestel de video's hier

Set 6 Boventoonoefeningen
Boventoonzingen maakt je vertrouwd met de mogelijkheden van één toon. je leert heel verfijnd spelen met articulatie en resonantie. Een must voor elke zanger. In vijf stappen de basiskennis van boventoonzang.
Bestel de video's hier

Hier een video om uit te proberen: zingen met een ballon.

Reviews

Uiteraard heb ik de video’s getest met mijn studenten. Wat was hun commentaar?

Hein: “Je aanwezigheid is prima en rustgevend, zonder soft te zijn.ik vond het fijn om te doen en het helpt me om zelf door te gaan na de video.

L.: “Het filmpje heb ik ervaren als goed werkbaar. Het filmpje ziet er sober uit, geen onnodige afleidingen.

M.: “Wat mij erg aanspreekt is de korte instructie, direct en elk moment uitvoerbaar zonder moeite te hoeven doen. Omdat het slechts een paar minuten duurt kan het altijd tussendoor. Je doet het op een prettige speelse en daardoor voor mij uitnodigende manier. Bij tijdrovende en ingewikkelde instructies zou ik afhaken of uitstellen.

Janna Dekker: “Ja ik vind de video’s inderdaad erg fijn, ze zijn kort maar krachtig en heel inspirerend.

Bestel de video's hier