Koorworkshops

Foto-7Voor koren heeft Borg Diem Groeneveld een speciaal programma. Hij was jarenlang werkzaam als koordirigent en begeleidde meer dan tien jaar Boventoonkoor Dana. Vanaf het begin heeft hij ook trainingen aan koren gegeven op gebied van stemvorming, adem en boventonen.
Vaak wordt hij uitgenodigd in koorweekends of op oefendagen om eens op een geheel andere manier met zingen bezig te zijn. Borg Groeneveld oefent geen repertoire, maar werkt aan de koorklank door ruimte geven aan de adem, door ontspanningsoefeningen, door ademmeditaties of klankmeditaties, door een meditatief of juist dynamisch programma. Trainingen duren tenminste een uur tot een hele dag en kunnen naar wens worden ingevuld.

 

Foto-8Na de workshop is er voor de dirigent de mogelijkheid om te werken met oefeningen uit het boek ‘Stem en Boventonen’. Borg Diem Groeneveld maakt een lijstje met adem- en stemoefeningen die aansluiten bij de wensen en de mogelijkheden van het betreffende koor en die de koordirigent aan het begin van een repetitie kan gebruiken bij het opwarmen van de stem.

Meer informatie over koortraining kun je aanvragen via het contactformulier.