Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klankconcert Nada Brahma

17 april 2020 | 20:15 - 22:00

€20
gong

gong

CONCERT GEANNULEERD

Klanken zetten ons in trilling. Ze kunnen ons raken en ontroeren maar ook letterlijk laten vibreren. Al onze cellen trillen dan mee. Zo word je niet alleen meegevoerd in een wereld van klanken, maar word je ook zelf in trilling gezet.

Frank brengt de luisteraars in trilling met de subtiele klanken van zingende schalen. Zij nodigen ons uit in de wereld van klanken.

Dan vervolgt Borg het concert met de boventoonrijke klank van vijf grotere en kleinere Chinese gongs. Langzamerhand raakt de stem in gesprek met de gong. Zang en boventoonzang wisselen elkaar af. Zo wordt de luisteraar meegevoerd in een het ruisen en zinderen van de gongs. De stem zorgt voor het menselijke element, een ankerpunt in een oceaan van klanken. Na een intense stilte zorgt Frank voor het verfijnd naspel. De subtiele zwevingen van de klankschalen kunnen ons raken tot in onze ziel.

Frank Mannens

Frank Klank

Frank ‘Klank’ Mannens speelt klankschalen. Dat doen meer mensen. Maar komt heel zelden voor dat iemand muziek maakt met klankschalen. Frank kan dat. Hij weet te doseren. Hij beseft dat minder méér is.

Borg Diem Groeneveld

Borg Diem Groeneveld

Borg Diem Groeneveld geeft al meer dan 25 jaar boventoonconcerten en is één van de beste boventoonzangers in Nederland. Zijn ervaring met het geven van stemcursussen leidde tot het schrijven van het boek ‘Stem en Boventonen’ en een methode om boventoonzingen te leren. Zijn muziek verscheen onder andere op de cd “Voor de Oorschelp.” In Amsterdam geeft hij ‘Zalig Zingen’, eens per maand met elkaar koorimprovisaties zingen. In Groet heeft hij een ademgroep en geeft hij individuele ademtherapie en stemtherapie.

Nada Brahma was de titel van een boek van Joachim Ernst Behrendt uit 1983. Het was het eerste boek dat me deed beseffen hoe allesomvattend klank is. Door middel van klanken schep je -tijdelijk- een nieuwe wereld. Dat willen we ook met dit concert: jullie meevoeren in een wereld van klanken. En als je het boek nog niet kent; het is nog steeds een inspirerend boek.

Korting in de voorverkoop

Je kunt dit concert bijwonen door € 15 in plaats van € 20 over te maken op IBAN NL36INGB0004716967 op naam van Stembalans in Groet. Indien je je e-mailadres vermeldt, kan ik je een bevestiging toesturen. Je kaartje ligt aan de kassa voor je klaar vanaf een half uur voor het concert. Aan de kassa kosten de kaartjes € 20.

Gegevens

Datum:
17 april 2020
Tijd:
20:15 - 22:00
Kosten:
€20
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

Borg Diem Groeneveld

Locatie

JOY
Achtergraft 131-A
Koedijk, 1831 BA
+ Google Maps