Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zingen in Frankrijk

26 juli 2020 | 08:00 - 2 augustus 2020 | 17:00

€880

26 juli – 2 augustus 2020
De cursus gat door! We mogen naar Frankrijk reizen en we zijn welkom op Domaine St. Laurent!

zingen in Romaanse dorpskerkjes

zingen in Romaanse dorpskerkjes

Altijd al gedroomd om te werken aan je ademhaling, stem en boventonen? Onder de Franse zon werken we een week hieraan adem, stem en boventonen. We leren de adem de ruimte te geven, de stem vrij te laten klinken en aandacht te hebben voor de boventonen in de stem. We bezoeken kerkjes om er te zingen, improviseren met elkaar en genieten van de natuur, het water en de verrukkelijke vegetarische maaltijden.
Een week om tot rust te komen, nieuwe krachten op te doen en je muzikaal en vocaal uit te leven. Een vitale adem zorgt voor een warme klank, vol van boventonen. De akoestiek van de Romaanse kerkjes draagt de klank van je stem. Elke kerk reageert anders op jouw stem. Iedereen geniet van de klanken die gezongen worden. Het zingen gaat als vanzelf. 

Voor wie is de cursus geschikt? 

dialogen zingen

dialogen

De cursus is voor beginners en gevorderden, voor Nederlanders, Belgen, Duitsers en Fransen. Borg geeft les in meerdere talen door elkaar. Dat lijkt misschien lastig, maar al heel gauw besef je niet eens meer dat je je in een internationaal gezelschap bevindt. Je vindt vanzelf manieren om met iedereen te communiceren. En als we zingen, gebruiken we allemaal de taal van de muziek!

[maxbutton id=”6″ ]

Er zijn altijd mogelijkheden om met andere cursisten of met de staf mee te rijden. Met de flixbus of met de Thalys/TGV kan natuurlijk ook. We halen je dan in Macon op. Vanaf Utrecht is het ongeveer 800 km over de snelweg naar Domaine St. Laurent. 

duet bij tanpoera

duet bij tanpoera

Wat leer je tijdens de cursus? 

Zingen begint bij de adem; wanneer de adem vrij beweegt, kunnen we laten horen hoe we ons voelen. Door de trillingen in ons lijf te voelen, ontwikkelen we de resonantie van de stem. Zo ontstaan er een warme, gedragen klank, vol boventonen. Door te spelen met de klank van de stem gaan we boventonen herkennen. Eigenlijk klinken er altijd boventonen mee als je je stem laat klinken. Hiervan maken we gebruik om de klank van de stem te ontwikkelen. Het lijkt dan net alsof je meerdere tonen tegelijk zingt. Zingen meer mensen samen, dan versterken de stemmen elkaar en zijn de boventonen nog duidelijker. Boventonen brengen ons tot een andere manier van omgaan met klanken en woorden. Door de oefeningen en improvisaties ontdek je nieuwe klanken in je stem en ontwikkel je meer muzikale vrijheid. Zo ontstaat je eigen muziek.

Waarom zou ik de cursus moeten volgen? 

singing with your ribcage

zingen met je borstbeen

Boventonen zijn ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van het gehoor en de briljante klank van de stem. Zoals KNO-arts Tomatis al beweerde is er een directe wisselwerking tussen wat je kunt horen en wat je kunt laten klinken. Boventonen helpen je om beter te zingen, maar openen ook je gehoor. En als je meer hoort, gaat je stem ook meer klinken. Een raadselachtige wisselwerking, waarvan je zult merken dat die in de praktijk blijkt te werken. 

[maxbutton id=”6″ ]

Over de docent: Borg Diem Groeneveld

Borg Diem Groeneveld

Borg Diem Groeneveld

Borg Diem Groeneveld leerde van 1985 – 1993 boventoonzingen, improviseren en meditatief zingen bij Michael Vetter. In dezelfde periode ontwikkelde hij zich tot boventoonzanger en stemtherapeut. Daaruit ontstond zijn interesse voor de adem en volgde hij een opleiding tot ademtherapeut. Recentelijk verdiepte hij zich in de Lichtenberger methode, waarin ook belangrijke rol is weggelegd voor boventonen. Voor zijn lessen put hij uit 35 jaar ervaring met adem, stem en boventonen. 

Praktische gegevens over de cursus

Data zondag 26 juli tot en met zondag 2 augustus 2020
Tijden start zondag met diner, slot zondag met ontbijt

aankomst vanaf 17 uur, vertrek tot 12 uur

Cursuskosten

en

Verblijfskosten

€ 440 (± 42 lesuren)

€ 440 inclusief maaltijden en overnachtingen in tweepersoons kamers met eigen sanitair

totaal € 880

Kortingen opgave voor 1 maart 2020 € 50 per persoon

bij overnachting in eigen tent € 75

Toeslagen Eénpersoonskamer €100

Tweepersoonskamer met douche en WC € 100

Opgave via opgaveformulier en door het overmaken van € 95 of telefonisch 072-5095520.
Betaling Bij inschrijving betaal je € 95. Het resterende bedrag betaal je voor 1 juli; bij opgave na 1 juli betaal je het gehele bedrag in één keer.
Annulering Annuleringskosten bedragen € 95 tot 1 juni, van 1 juni – 1 juli € 250, daarna is geen restitutie meer mogelijk van het cursusgeld.

Bij uw eigen verzekeringsmaatschappij kunt u de annuleringskosten verzekeren.

Overmaken IBAN: NL36 INGB 0004 716 967 van Stembalans in GROET

[maxbutton id=”6″ ]

Meer over de cursus

domaine st. laurent

domaine st. laurent

We verblijven op een groot landgoed, tussen de biologische boeren. De boerderij ligt in een holte van een heuvel en je kilometers ver het Bourgondische landschap in. Om de boerderij grote oude bomen, de plek heeft geschiedenis die teruggaat tot de 7e eeuw, gewijd aan de heilige Laurentius. De boeren hebben een gemengd bedrijf met veeteelt, akkerbouw en bosbouw. Ze bakken brood en maken kaas. We eten zoveel mogelijk producten van de boerderij. 

Gegevens

Begin:
26 juli 2020 | 08:00
Einde:
2 augustus 2020 | 17:00
Kosten:
€880

Locatie

Domaine St. Laurent
Chateau
Cluny, 71250 Frankrijk
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie