Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jaartraining Adem, Stem en Boventonen

28 september 2019

| €975

Event Navigation

 

ademoefening

ademoefening

Zingen begint bij de adem; wanneer de adem vrij kan bewegen, komt de stem optimaal tot klinken. Met bewegingsoefeningen spreken we de adem aan. Vanuit de adem laten we klank ontstaan. Vanuit het klinken komen we vanzelf tot zingen. En al zingende gaan we op zoek naar de boventonen in de stem. Boventonen geven klankkleur, warmte en helderheid in de stem. Ze spreken ook ons gehoororgaan aan, daarmee wordt opnieuw de stem geactiveerd. Zo raken we vertrouwd met de klankmogelijkheden van onze stem.

Om lekker te kunnen zingen, moet je goed in je vel zitten. Spanning en stress belemmeren de adem en ‘slaan’ op je keel. Ben je in rust, dan kan je stem zijn eigen weg vinden. het is kunst daarop te leren vertrouwen. Dan kun je ook je eigen klank beleven en ontvangen. En dat hoor je en anderen horen het ook.

improvisatie duet

improvisatie duet

Zingen doe je niet alleen voor anderen, maar ook voor je zelf; niet alleen naar buiten maar ook naar binnen. In je lijf kan je klank gaan leven en gaan klinken. Er ontstaat spontaan plezier en genieten, presteren verdwijnt, want dat geeft alleen maar spanning. Spanning geeft verlies van klank, je stem wordt minder vrij.

zingen net ballonnen

zingen net ballonnen

De jaartraining bestaat uit 13 lesdagen van 10 – 16 uur, dus ongeveer om de drie weken een cursusdag. In totaal gaat het om 65 lesuren. We hebben dan elke dag tijd voor het afstemmen op je adem, voor het vinden van rust en ontspanning en het zingen zonder druk van presteren.
We werken met oefeningen, adem- en klankmeditaties, partneroefeningen en behandelvormen. Door improvisaties verkennen we ons muzikale mogelijkheden en onze muzikale vrijheid.

Uiteraard herhaal je thuis de oefeningen die we in de lessen gedaan hebben, om zo tot meer verdieping te komen en je de oefeningen eigen te maken. Om zo je lijf meer ‘eigen’ te laten zijn, om onbevangen te genieten van het maken van klanken.

13 zaterdagen  vanaf 28 september 2019 tot en met juni 2020 10 – 16 uur. € 975

Data: 28 september, 5 en 19 oktober, 2 en 23 november en 14 december 2019
Data: 11 januari, 1 februari, 7 en 28 maart, 25 april, 9 mei en 3 juni 2020.

Data onder voorbehoud.

Lesboek:  ‘Stem en Boventonen’

Schrijf je hier in

 

adembehandeling

demonstratie adembehandeling

Details

Datum:
28 september
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€975
Categorie:
Event Tags:
, , ,

Organisator

Borg Diem Groeneveld

Locatie

Meneer de Wit
Baarsjesweg 202
Amsterdam, 1057 HS Nederland
+ Google Maps
Schrijf je hier in