Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Adem Stem en Boventonen

28 januari 2021 | 17:00 - 31 januari 2021 | 12:00

€400

HELAAS GEANNULEERD

Basiliek van Avioth

Basiliek van Avioth

Adem

De adem is het begin van alles. Van ons leven, van elke inzet met ons lijf of met de stem. Door te luisteren naar onze adem, kunnen we ontspannen. Wanneer we de adem de ruimte te geven, komen we tot rust en tot onszelf. Ruimte hebben we ook nodig om onze stem te laten klinken.

Stem

Tot klinken brengen wat er in ons leeft. Stem geven aan ons gevoel, aan ons zijn. Dat creëert vreugde en saamhorigheid. Zo gaan we ook met elkaar en voor elkaar zingen in de basiliek van Avioth. De prachtige akoestiek draagt de stem verder door de kerk en geeft de stem vleugels. Spelenderwijs geven we stem aan wat er in ons leeft.

boventoontelefoon

boventoontelefoon

Boventonen

Boventonen laten klinken maakt de klank helder en verdragend. Het maakt ons open voor het hogere in ons en in de ruimte. boventonen geven helderheid aan de klank. En we gaan horen dat een gezongen toon uit vele lagen bestaat. We kunnen die boventonen isoleren in boventoonzang, maar we kunnen ze ook deel laten zijn van de gewone zangstem. Dan verrijken ze onze stem.

Adem stem en boventonen gaat over zingen vanuit de adem, luisteren naar de boventonen en de stem vrij laten klinken. We kunnen beter leren ons lijf en onze stem zijn gang te laten gaan. Onbewust grijpen we vaak teveel in en daardoor verstoren we de organische regelprocessen die zorgen dat onze stem en ons hele lijf optimaal functioneren.

Klankschalen en boventonen

"<yoastmark

Klankschalen kunnen je betoveren met hun boventonen. Met elke aanraking van de klankschaal veranderen de boventonen. zo worden je oren vanzelf gevoeliger voor boventonen, ook de boventonen in je stem ga je zo makkelijker herkennen. En als je oren worden gestreeld, gaat je stem daarop reageren met nog meer klankrijkdom.

Avioth

Avioth ligt vlakbij de Belgisch-Franse grens, in een door ons vergeten stukje van Frankrijk, niet ver van Luxemburg. In Avioth verblijven we in het Centre de Partage. Het is een zeer eenvoudig onderkomen, maar met uitzicht op de basiliek van Avioth, waar we mogen zingen. Marck Hofmeester zorgt voor de maaltijden.

Centre de Partage

Het Centre de Partage in Avioth bestaat uit een woongemeenschap met eigen bibliotheek, stilteruimte, een eigen moestuin en accommodatie voor groepen. De deelnemers verblijven in de gîte en de cabanes. De workshop vindt plaats in de sall’amandre. We kunnen zingen in de basiliek van Avioth.

centre de partage

centre de partage

centre de partage sall'amandre

centre de partage sall’amandre

eetzaal centre de partage

eetzaal centre de partage

centre de partage

centre de partage

cabanes

cabanes

basiliek Avioth

basiliek Avioth

gîte du centre de partage

gîte du centre de partage

basiliek Avioth

basiliek Avioth

basiliek-interieur

basiliek-interieur

Meedoen?

Voor de cursus in Avioth kun je je opgeven via het inschrijfformulier. Bij opgave voor 1 december 2019 € 30 korting.

Kosten van cursus en verblijf

De totale kosten bedragen vanaf € 400 per persoon bij verblijf in een twee-persoonskamer. Bij verblijf in de studio of een cabane of in een vakantiewoning in Breux (op 2 km) € 50 toeslag.

Reizen naar Avioth

Met de auto is het vier rij-uren van Amsterdam. Er zijn mogelijkheden om met andere cursisten mee te rijden. Reizen kan met het OV (trein en bus) naar Montmedy. Daar kunnen we je ophalen.

De Sall’amandre de cursusruimte van het Centre de Partage

Zingen in de Basiliek van Avioth

Gegevens

Begin:
28 januari 2021 | 17:00
Einde:
31 januari 2021 | 12:00
Kosten:
€400
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

Borg Diem Groeneveld

Locatie

Centre de Partage
1, Rue de la Filature
Avioth, Meuse 55600 Frankrijk
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie