Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Breath Awareness

13 maart | 17:00 - 18:00

Ben je wel eens zenuwachtig, onrustig of gespannen? Schiet je weleens in de stress? Grote kans van wel. Wanneer het je regelmatig overkomt, kan dit een grote belemmering worden en brengt het ongemak met zich mee. Wanneer dit je overkomt, verandert je ademhaling ongetwijfeld. Je houdt ‘m in, wordt kortademig of benauwd. Dit wordt vaak hyperventilatie genoemd, maar eigenlijk reageert onze ademhaling gewoon op wat er gebeurt.

Door aandacht te schenken aan je ademhaling word je meer ontspannen. Ik hoor je denken: ademen, dat doe je toch gewoon? Gelukkig wel. Over ademen hoeven we niet na te denken. Ons lijf zorgt er voor. Maar in stressvolle situaties hebben we soms de ademhaling niet meer in de hand, met vervelende gevolgen.

Ademoefeningen voor meer ontspanning

Ervaar jij weleens een van deze ongemakken? Wil jij meer ontspanning en minder benauwdheid ervaren? Wil je beter leren omgaan met stressvolle situaties? Kom dan eens langs bij Adem Vitaal Amsterdam. Samen met ademtherapeut Borg Groeneveld wordt er op de woensdagmiddag  tijd genomen om de eigen ademhaling beter te leren kennen en deze te leren volgen.

Voor wie is breath awareness geschikt?

Voor iedereen die meer ontspanning wilt voelen in zijn lichaam is dit een laagdrempelige manier om te starten. In groepsverband leer je ademhalingsoefeningen en bewegingsoefeningen die meer energie, ontspanning en rust geven. Deze oefeningen kan je ook buiten de les proberen en toepassen in je dagelijkse leven.

Waar is breath awareness goed voor?

Adem Vitaal is goed om lekker te ontspannen, tot rust te komen, tot jezelf te komen. Maar het kan ook een goede voorbereiding zijn op yoga, martial arts, zingen of toneelspelen (denk aan audities!) Ook zijn de lessen een goede voorbereiding voor ademoefeningen in de yoga zoals pranayama en bhastrika.

Wat heb ik nodig?

Om vrij te kunnen bewegen en de oefeningen zonder belemmeringen uit te kunnen voeren, raad ik je aan om gemakkelijke kleding aan te trekken zoals voor yoga of sport.  Neem daarnaast (’s winters) een vest en een extra paar sokken of sloffen mee.

Lestijden

woensdag 17-18 uur
Data: elke woensdag.
Kosten: zie prijzen bij Rasalila
Reserveer bij Rasa-lila.nl

Docenten

De lessen worden gegeven door Borg Diem Groeneveld
(indien nodig is Engels de voertaal)

Borg Diem Groeneveld

Borg Diem Groeneveld

Gegevens

Datum:
13 maart
Tijd:
17:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Organisator

Borg Diem Groeneveld

Locatie

Rasalila
2e Kostverlorenkade 67
Amsterdam, 1053 SB Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie