De Jaarlijkse Blokkade

29 december 2017

sterretjesAls we een aspect van onze ontwikkeling extra nadruk willen geven, dan spreken we vaak over een blokkade. En die blokkade, daar moeten we doorheen. Ik vind het altijd iets grappigs hebben: eerst creëren we een ondoordringbare muur, waar we vervolgens alle kracht voor nodig hebben om aan de andere kant te komen. Want we mochten eens iets missen dat net aan de andere kant van de muur plaatsvindt.
Maar als het al een blokkade is, als we tot stilstand worden gedwongen, als we geen kant meer op kunnen, waarom kijken we dan niet even om ons heen?
Is er echt wel een muur waar we doorheen moeten of maakt aandacht de muur al weer zacht? Of hebben we die muur juist nodig om ons een tijdje te beschermen? Blokkades, muren, struikelblokken, hoe je ze ook noemen wilt, hebben ons iets te leren, helpen ons in onze ontwikkeling. Zo zou je ook Oud en Nieuw kunnen zien als een blokkade, waar we doorheen moeten: met veel vuurwerk, champagne, vette oliebollen en hele goede voornemens. Maar eigenlijk weet je het wel: ook als je niets doet, komt op 1 januari het nieuw jaar naar je toe, vol van beloftes en verwachtringen. Ben je niet een beetje nieuwsgierig, wat het nieuwe jaar je gaat brengen? Sta er even bij stil!

Wat gaat er komen? Kijk in de agenda

‹ Vorig bericht Volgend bericht › Overzicht